Hvorfor oppstår rynker mellom øyenbryn? Hvorfor oppstår sinnarynken?
Botuliniumtoksin A er et bakterielt protein som forekommer naturlig. Stoffet har blitt benyttet i medisinen siden 50-tallet og ble utviklet for behandling av overaktivitet i muskulaturen rund øyet,
Sinnarynken, sinnarynke
21676
post-template-default,single,single-post,postid-21676,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Hva er Botox/ Azzalure?

Botuliniumtoksin A er et bakterielt protein som forekommer naturlig. Stoffet har blitt benyttet i medisinen siden 50-tallet og ble utviklet for behandling av overaktivitet i muskulaturen rund øyet, for eksempel ved ukontrollert blinking. Ettersom at Botox snart viste seg å kunne blokkere nerveimpulsene som sendes til de muskler som styrer ansiktsuttrykk ble det raskt et veldig populært produkt for behandling av alderstegn i form av spenningsrynker i ansiktet. I dag er injeksjonsbehandling med Botox den vanligste legeadministrerte skjønnhetsbehandlingen i verden
I kosmetisk øyemed benyttes botuliniumtoksin A til å glatte ut rynker.

Azzalure og Vistabel er navnene på de to mest kjente kosmetisk godkjente legemidlene, som benyttes i denne sammenheng. Azzalure administreres av Galderma (samme leverandør som produserer Restylane), og er den kosmetiske godkjennelsen av det medisinske botuliniumtoxinet Dysport. Vistabel produseres av Allergan, og er den kosmetiske godkjennelsen av Botox. Begge produktene skal være likeverdige og benytter samme virkestoff, men allikevel opplever mange forskjeller knyttet til effekt, holdbarhet og resultat.
I Norge benytter de fleste primært Azzalure (ref. salgstall fra apotekene) i kosmetisk sammenheng.
Studier og vår egen kliniske erfaring (Signaturklinikken) viser at produktet gir raskere effekt, lengere varighet, gjør mindre vondt ved injeksjon, samt gir et mer naturlig resultat.
Små doser av dette stoffet injiseres rett under huden med en tynn nål, i muskelen som behandles for å redusere rynkene. Det blokkerer nerveimpulsen spesifikt, slik at musklene som er ansvarlige for sammentrekningene som forårsaker rynkene, slapper av.
Andre nervefunksjoner, som berøringssansen i huden, påvirkes ikke.
Azzalure glatter effektivt ut dype furer og rynker, og forebygger også dannelsen av nye rynker.
Behandlingen er enkel, effektiv og smertefri.

 

Hvordan foregår selve behandlingen?

Selve behandlingen tar ca.10 til 20 minutter og består av 5 injeksjoner (gjelder behandling av sinnarynken) over og mellom øyebrynene. Prosedyren forårsaker minimalt med ubehag, og du kan gjenoppta normale aktiviteter svært snart etter behandlingen.
Et godt resultatet avhenger av at man injiserer akkurat den riktige mengden Azzalure på riktig plass, og at behandler er flink til å forstå og lese ansiktsanatomi, slik at behandlingen blir individuellt tilpasset.
Det stilles med andre ord store krav til kompetanse og erfaring hos den som skal utføre behandlingen.

Størstedelen av all botuliniumtoksin A som brukes i Norge blir brukt på medisinske tilstander, som anspent kjeve, kjevelåsninger, migrene, muskelspasmer ved celebral parese, hyperhidrose etc.

 

Hvilke områder eller rynker kan man behandle med Botox/ Azzalure på en klinikk?

Sinnarynke
Panne
Øyenbrynsløft
Rynker rundt øynene
Rynker på nesen
Reduksjon av tannkjøttsmil (gummysmile)
Sur munn
Røykelinjer over munn
Anspent kjeve/ tanngnisning
Migrene (må og skal utredes av egen lege eller spesialist før behandling)
Overdreven svette i armhuler

 

Relaterte artikler

Bestill time hos Signaturklinikken på Lillestrøm.

BESTILL TIME

Naturlig eleganse.Ekte mannfolk tar også vare på seg selv.

Les mer

Kan man behandle sur munn, og samtidig få gode og naturlige resultater?

Les mer

Er du plaget av uønsket svette i armhuler?

Les mer