Sinnarynken.no - THE SCIENCE OF TOXINS - MÅNEDENS EKSPERT
21710
post-template-default,single,single-post,postid-21710,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

The science of toxins

Jeg hadde gleden av å møte Dr. Andy Pickett under en forelesning i Stockholm. Han har jobbet med toxiner i over 24 år.
Utrolig inspirrerende foredragsholder. Han ånder og lever for bransjen og dette kommer godt frem når han foreleser.
Men først en liten oppsummering om opphavet til botulinumtoxin (ikke bli skremt nå da).
Botulinium toxin bakterien ble for første gang oppdaget etter at 4 musikere døde av matforgiftning fra pølser på en restaurant i Tyskland 14. desember i 1895. På grunn av dette kan botulinium toxin av og til omtales som «pølsegift».
Etter denne episoden ble bakterien satt under overvåkning og forsket ytterligere på av det amerikanske forsvaret, ettersom den ble ansett som en ekstremt farlig gift som måtte beskyttes på det strengeste.
Først i 1968 startet Dr. Alan Scott og Ed Schantz forskning av toxinet på spasmer hos dyr. Etter kjempegode resultater på dyr, ble første toxin behandling prøvd ut på et menneske i 1982. Da på spasmer i ansikt og kropp.
Etter ytterligere gode resultater og stor interesse rundt toxinet, ble det første botulinumtoxinet for bruk på mennesker godkjent for bruk i 1989 = “Oculinum” (vi kjenner det som Botox fra produsenten Allergan).
Året etter ble Dysport (hovedkonkurrenten til Botox) fra Ibsen Pharma godkjent.

I dag er botulinumtoxin (Botox, Azzalure, Vistabel, Dysport) et ettertraktet legemiddel for det estetiske og terapeutiske markedet, med svært god dokumentasjon på sikkerhet og effekt.
Botuliniumtoxin er et av de legemiddel det fortsatt forskes mest på, og årlig publiseres ca. 360 nye studier. Anvendelsesområdene er idag svært omfattende, og stadig finner man nye bruksområder (seneste forskning er knyttet til rosacea, slanking og kreft).
Årlig omsettes det botuliniumtoxin behandlinger for over 2 billioner kroner. På grunn av dette har det, ikke uventet, dessverre også her dukket opp mange useriøse aktører. Idag får man kjøpt ulike botuliniumtoxin produkter på nettet fra Kina, og behandlinger utføres av selvlærte youtube behandlere hjemme i sofakroken. I beste fall fungerer det ikke. Konklusjonen er derfor veldig tydelig fra Andy Pickett; «Hold deg til seriøse leverandører og dyktige behandlere. Da er du trygg», sier Andy.

Botox is not a filler

Botox is not a filler

 

Dr.Andy Pickett har vært med på mange nye studier med botulinumtoxin og viste på forelesningen først frem den seneste rapporten om:

Azzalure i glabella (sinnarynken) som hjelper mot depresjon.

Andy fortalte at i de nye studiene har vist overaskende resultater fra hva man har trodd tidligere.
«Det har kanskje vært noe i påstanden fra pressen, når de har snakket om at Botox gjør oss lykkeligere», sier Andy.
HVA styrer følelsene våre?
“The expression control the emotion”. Hvordan hjernen vår oppfatter vårt eget speilbilde, sendes videre til hjernen som styrer utifra disse signalene.
Før trodde vi det var hjernen som styrte våre følelser, men dette er motbevist i den nye rapporten (vedlagt nedenfor).
Har man veldig markert sinnarynke, eller sure munnviker, ser man seg selv i speilet og blir påvirket av et mer “tungsinnet” ansikt. Dette gir mer negative følelser i hjernen, s
ier Dr. Andy Pickett.
Under finner du en av mine favoritt filmsnutter. Den viser veldig tydelig ansiktets følelser. Vi mennesker kan kommuniere uten språk. Vi forstår sinnstemninger, når et menneske er glad, urolig eller sint.
Dette gjør at ansiktet er det vanskeligste området å behandle. Man skal aldri fjerne disse følelsene, men kun fjerne de aldrene mimikkene.
Vi er alle så forkjellige, det er dette som gjør det så interessant sier Andy.

Andre caser Andy viste frem, og som har vist oppsiktsvekkende resultater ved bruk av botulinumtoxin, var behandling rundt sår.
Såret får gro uten å bevege seg, og det dannes derav ikke kraftige arr (keloide arr). Se video nedenfor for fremvist studiecase.
Helt utrolig! Hvis jeg eller noen jeg kjenner blir skadet (kraftig sår)kommer jeg til å forlange Botulinumtoxin/Azzalure rundt såret. :)
Jeg håper dette er noe det forskes videre på.

 

Et annet tema Andy Pickett var ekstremt opptatt av, var alle myter som eksisterer der ute knyttet til botuliniumtoxin. Han ønsker at alle skal få riktig FAKTA.
Hva er sant og hvilke studier er riktige? Han viste frem mange falske studier, som var lagt ut på internett. Her var alt fra grunnelggende fakta feil. Studiene var enten kun gjort på dyr eller veldig få testpersoner. Dette gir ikke riktig fakta.
Man skal, både som behandler og kunde, være observant på disse feilopplysningene som skaper et uriktig sannhetsbilde.
Historien har dessverre også avslørt at enkelte produsenter har spredd rykter om andre, som en ren markedsstrategi. Trist men sant. Selv leger har blitt lurt…
(Skal ta for meg ulike type myter om Botulinumtoxin i en senere artikkel).

dsc_06241

Her er jeg sammen med Dr.Andy Pickett. En pioner i bransjen.

Vedlagt oppsummering av studie gjort på botulinumtoxin mot depressjon:

DENVER – Botulinum toxin A , Azzalure/ Botulinumtoxin , har en antidepressiv effekt når det injiseres mellom øyenbrynene (sinnarynken) som en tillegs effekt av injeksjon , ifølge resultatene av en ny studie .Det faktum at den antidepressive effekten fortsatte etter nye rynker dukket opp igjen tyder på at den løftet stemning er ikke bare knyttet til kosmetiske forbedringer , som man har trod tidligere, » sier studie etterforsker Michelle Magid , MD , klinisk førsteamanuensis i psykiatri ved Universitetet i Texas South i Austin . Det nye studie ble presenteret ved American Academy of Dermatology 72nd Annual Meeting .
Det har vært anekdotiske rapporter om forbedringer i humør etter botulinum behandlinger , men det har ikke vært klart om disse var en direkte effekt på humør eller om de var sekundære effekter fra kosmetisk forbedring , sier Dr. Magid . En pilotstudie viste at botulinum injeksjon forbedret depressive symptomer hos 9 av 10 pasienter ( Dermatol Surg 2006 ; . 32:645-649 ) . Dr. Magid gjennomført undersøkelsen sammen med sin mann , Jason Reichenberg , MD , som er førsteamanuensis i dermatologi ved University of Texas Southwestern. I den 24 – ukers randomisert dobbeltblind placebokontrollert studie , 30 deltakere med depressive symptomer ble randomisert til å få botulinum injeksjoner i glabellar region eller placebo . Mennene ble injisert med 39 enheter av botulinum og kvinnene ble injisert med 29 enheter . I uke 12 , krysset placebogruppen over til behandling , og behandlingsgrup
pen krysset over til placebo .Deltakerne ble evaluert ved uke 0 , 3 , 6 , 12 , 15 , 18 , og 24. .Arbeidet vil ikke endre klinisk praksis ennå , men det fortjener videre forskning , og eventuelt i andre stemningslidelser , som for eksempel angst , bemerker Dr. Gelfand .» Det er et paradigmeskifte på en måte , » forklarte han . «Mange av våre følelser gjenspeiles i våre uttrykk . Dr. Magid gjorde uttalelsen om at hvis vi ikke reagerer på våre følelser , de har ikke egentlig eksisterer . Jeg er sikker på at det er noe uenighet om den uttalelsen , men det er sikkert en ny måte å tenke på hvordan vi reagerer på våre følelser og våre stemninger , » sa han .American Academy of Dermatology ( AAD ) 72nd Annual Meeting . Presentert 22 mars 2014 .

 

 

Relaterte artikler

Bestill time hos Signaturklinikken på Lillestrøm.

BESTILL TIME

Naturlig eleganse.Ekte mannfolk tar også vare på seg selv.

Les mer

Kan man behandle sur munn, og samtidig få gode og naturlige resultater?

Les mer

Er du plaget av uønsket svette i armhuler?

Les mer